In Parijs is vorige week een 33-jarige Amsterdammer aangehouden die ervan wordt verdacht geschoten te hebben bij het dodelijke schietincident aan de Ten Katestraat in Amsterdam op 11 november 2016. De 18-jarige Naoufal Mohammadi kwam daarbij om het leven. 

De verdachte is inmiddels overgedragen aan de Amsterdamse politie. 

Bij twee huiszoekingen die op de arrestatie volgden in Amsterdam-Zuidoost en Zaandijk, heeft de politie nog een 46-jarige man uit Zaandijk aangehouden. In de woning waar hij zich bevond, trof de politie een kilo cocaïne, een vuurwapen en 10.000 euro aan contant geld aan. Het wapen is niet gebruikt bij het schietincident in de Ten Katestraat.

Shisha-lounge

Op de bewuste avond kregen twee mannen ruzie in een shisha-lounge bij de Ten Katestraat. Dat ontaardde in een vechtpartij. Mohammadi was die avond als bezoeker in de shisha-lounge en ging samen met een aantal andere bezoekers buiten poolshoogte nemen.

Op enig moment is er geschoten en daarbij is Naoufal onbedoeld geraakt. Hij is in de shisha-lounge gereanimeerd, maar in het ziekenhuis overleden. 

Twee andere mannen, de exploitant van de shisha-lounge en zijn broer, die betrokken waren bij de ruzie op straat, raakten lichtgewond door schoten. Zij zijn aanvankelijk ook aangehouden, maar konden na verhoor weer naar huis. Een derde persoon die na het schieten werd opgepakt, bleek later niks met de zaak te maken te hebben.

Gesloten

Burgemeester Eberhard van der Laan besloot vorige maand dat de horecazaak dicht moest. De politie vermoedt dat er in de shisha-lounge een wapen lag. De sluiting geldt voor onbepaalde tijd.

De rechter-commissaris beslist vrijdag of de 33-jarige Amsterdammer langer vast blijft zitten.