Een 23-jarige man uit Litouwen is tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A50 afgelopen juni.

Door een teveel aan drank en roekeloos rijgedrag zonder een geldig rijbewijs kwam bij dat ongeluk bij St. Oedenrode een vrouw om het leven. Dat stelde de rechtbank in Den Bosch woensdag vast.

Het vonnis was in lijn met de eis van de officier van justitie. De rechtbank legde ook nog een rijontzegging voor vijf jaar op.

De Litouwer reed met zijn Volkswagen Golf afgelopen zomer op A50 ter hoogte van Sint-Oedenrode en haalde daar auto's links, rechts en over de vluchtstrook in. Bij een van die manoeuvres raakte hij de Ford Ka van de vrouw, die over de kop sloeg en in de berm belandde. Ze overleed aan de gevolgen van de botsing.

Beledigen

Uit onderzoek bleek dat de veroorzaker flink had gedronken. De Litouwer verzette zich bovendien tegen zijn aanhouding en beledigde agenten.

Drie dagen voor het dodelijk ongeluk was hij ook al betrokken bij een verkeersongeluk in Wijchen, waar hij de plaats van het ongeval verliet.