De politie hield woensdagochtend een grote politieactie in een winkelcentrum in Veenendaal, na een melding dat de verdachte van de aanslag in Istanbul zich daar zou bevinden. Dat bleek niet zo te zijn.

De man werd aangehouden, maar onderzoek wees uit dat het niet om de terreurverdachte ging. Dat meldt de politie woensdag.

De politie kreeg rond 10.00 uur een melding dat in winkelcentrum Passage Corridor een man liep met hetzelfde signalement als de man die de aanslag zou hebben gepleegd op een nachtclub in Istanbul in de nieuwjaarsnacht.

De politie nam de melding serieus en pakte direct groot uit. Politiewagens, honden en een politiehelikopter rukten uit. Om 11.15 uur werd de 'terreurverdachte' in de Hoofdstraat in Veenendaal aangehouden.

De man bleek echter niets met 'Istanbul' van doen te hebben. Geruchten dat hij in het bezit zou zijn geweest van een vuurwapen, bleken niet te kloppen. De man is weer op vrije voeten.

Dit is wat we weten over de aanslag in Istanbul
Dit is wat we weten over de aanslag in Istanbul

Burgemeester

De politie wilde in eerste instantie niet vertellen wat er aan de hand was. Burgemeester van Veenendaal, Wouter Kolff, bevestigde op Facebook wel dat er een grote politieactie had plaatsgevonden.

"Deze actie was van dusdanige omvang dat veel bezoekers, inwoners en media hier iets van hebben meegekregen. De politieactie is inmiddels beëindigd en het winkelcentrum is weer normaal en veilig toegankelijk", aldus Kolff.