Het metroverkeer in Amsterdam kwam woensdagochtend rond 8.30 uur stil te liggen vanwege een computerstoring in het metrosysteem. De lijnen 50, 51, 53 en 54 konden daardoor niet rijden. Rond 10.30 uur kwam het metroverkeer weer op gang.

Metro 50, 53 en 54 rijden weer volgens dienstregeling, meldt het GVB. Metro 51 ging rond 14.00 uur weer volgens de normale dienstregeling rijden, nadat de route in eerste instantie ingekort was tot Spaklerweg. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen.

De storing werd woensdagochtend opgemerkt bij metrolijn 51. Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten om alle metro's stil te zetten, omdat de lijnen "met elkaar vervlochten zijn", aldus een GVB-woordvoerder. Door de storing was de verkeersleiding niet in staat om de metro's te volgen en aan te sturen.

De woordvoerder benadrukte het "heel erg vervelend" te vinden voor de reiziger. Het bedrijf verzocht reizigers gebruikt te maken van trein, tram en bus.

Maandag

Maandag lag het metroverkeer in de hoofdstad ook al urenlang plat door een storing aan het verkeersleidingsysteem. De wissels en seinen konden daardoor niet meer worden bediend.

GVB onderzoekt of de storing van woensdag verband houdt met de storing van twee dagen geleden.