De politie heeft tijdens de feestdagen in Weert zeven overlast veroorzakende asielzoekers aangehouden. Vier wegens strafbare feiten, drie wegens het overtreden van een noodbevel. Van hen zitten er twee in vreemdelingenbewaring.

Burgemeester Jos Heijmans van Weert had het noodbevel op 21 december ingesteld om een eind te maken aan de overlast door 26 Noord-Afrikaanse asielzoekers. Het noodbevel loopt in de nacht van maandag op dinsdag af.

Volgens de burgemeester heeft het noodbevel gewerkt: de rust op het asielzoekerscentrum (azc) is weergekeerd, er was ook daarbuiten geen sprake meer van verstoring van de openbare orde.

Van de 26 overlastveroorzakers in het azc zit er een in detentie. Vijf anderen zijn met onbekende bestemming vertrokken. De overige overlastgevers hielden zich redelijk aan het noodbevel, aldus de burgemeester.

De procedure voor het verwijderen van enkelen van de 26 asielzoekers is versneld. Een aantal van hen wordt volgens de gemeente binnen veertien dagen het land uitgezet.