De politie heeft minimaal drie verdachten in het vizier voor betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij van maandag in Hellevoetsluis, waardoor twee mensen om het leven kwamen.

De namen van de verdachten staan inmiddels internationaal gesignaleerd, aldus de politie dinsdag. Er is een rechercheteam van twintig man geformeerd. De betrokkenen wordt opgeroepen zich te melden.

Op 26 december om 18.00 uur kwamen meerdere meldingen binnen op de politiemeldkamer over schoten die buiten gehoord werden. Agenten vonden op de Branding twee zwaargewonde mannen.

Ziekenhuis

een 29-jarige man uit Hellevoetsluis overleed maandagavond. Een dag later eiste de schietpartij een tweede leven. Een 22-jarige Rotterdammer bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Eerder werd er gemeld dat de man 25 was.

Beide mannen waren op bezoek in een woning aan de Branding. Na de schietpartij ontstond veel commotie, onder meer door de inzet van twee traumahelikopters. In de buurt gaat het gerucht dat het om een familievete zou gaan. De politie zegt dat vooralsnog niet te kunnen bevestigen, maar erkent wel dat het tot een van de scenario's behoort die nu verder worden uitgezocht.