Het is bewolkt, maar het blijft droog tijdens de jaarwisseling. Dat zeggen het KNMI en Weerplaza. Weeronline voorspelt echter motregen in grote delen van Nederland rond middernacht.

De temperaturen liggen volgens het KNMI rond de 3 graden tijdens de jaarwisseling. De wind waait met kracht 3 uit het zuidwesten. Daarbij is een heel kleine kans op mist.

Ook Weerplaza voorspelt temperaturen die rond de 3 graden liggen, met uitzondering van het zuidoosten waar het kwik kan dalen tot richting het vriespunt.

Volgens de weerdienst komen storingen langzaam dichterbij, maar bereikt regen Nederland niet. De verwachting is dat het op zijn vroegst pas aan het einde van nieuwjaarsdag gaat regenen.

Motregen

Weeronline stelt dat alleen het zuidoosten kans maakt op een droge jaarwisseling. De weerdienst voorspelt dat op oudejaarsdag een gebied met motregen vanuit het noordwesten Nederland binnentrekt. Dit gebied breidt zich gedurende de dag langzaam richting het zuidoosten uit is de verwachting.

Vanwege de bewolking zullen de temperaturen in het noorden en westen rond de 7 graden liggen rond middernacht volgens de weerdienst. In het zuidoosten kan het dan opklaren, waardoor de temperaturen rond het vriespunt komen te liggen.

Vuurwerk

Daarbij hoeven vuurwerkliefhebbers niet te vrezen voor zogenoemde vuurwerkmist. De kans daarop is heel klein door een matige zuidwestenwind, aldus Weerplaza.

Weeronline denkt dat vuurwerk de kans op motregen juist iets vergroot, "omdat vuurwerk de neerslag nog weleens wil activeren".

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Dinsdag -4° Z 4
Woensdag -2° N 2
Donderdag -5° Z 3
Vrijdag -5° ZW 3
Zaterdag ZW 4

Smog

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voorziet weinig smog in de lucht tijdens de jaarwisseling op basis van de huidige weersverwachtingen. Toch waarschuwt het instituut voor een "kortstondige piek" aan smog waar mensen met longaandoeningen last van kunnen hebben.

De concentraties fijnstof zullen echter snel dalen omdat er naar verwachting veel wind staat, zegt een woordvoerster van het instituut dinsdag.