In het pand van de voormalige Faam-fabriek aan de Liniestraat in Breda woedt donderdagochtend een grote brand. De rookontwikkeling is inmiddels afgenomen. Vooral wijken in het noorden van Breda hadden uren last van de rookwolken.

De overlast is volgens de politie groot. Er zijn geen giftige stoffen vrijgekomen, volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Bij brand die vanmorgen rond 9.30 uur uitbrak, zijn geen gewonden gevallen.De nabij gelegen Hogeschool NHTV, een moskee, een scholengemeenschap en een vestiging van netbeheerder Enexis zijn ontruimd.

Basisscholen in de directe omgeving hebben als voorzorgsmaatregel ramen, deuren en ventilatieroosters gesloten en de kinderen binnengehouden tijdens de pauze.

De Veiligheidsregio adviseert om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. De rook waait niet naar het centrum, waar Serious Request plaatsvindt. De oude snoepfabriek aan de Liniestraat doet nu dienst als bedrijfsverzamelgebouw. Er zit onder meer een paintballcentrum en een trampolinepark Cross Jumps.