Een 29-jarige Schiedammer ontkent volgens zijn raadsman betrokken te zijn bij de dood van de 51-jarige krantenbezorger Anita van Dijk.

De verdachte zou in verhoren bij de politie hebben laten doorschemeren dat ze de verkeerde hebben aangehouden, aldus zijn raadsman Marco Bekkering.

De advocaat zei dit woensdag na afloop van een regiezitting bij de rechtbank in Rotterdam, waar onder grote belangstelling van nabestaanden en belangstellenden de voortgang in het proces tegen de verdachte werd besproken.

De vrouw werd op 13 mei van dit jaar 's ochtends vroeg neergestoken op de Pasteursingel in Rotterdamse wijk Oud-Mathenesse. Ze liep die dag een krantenwijk met haar zoon.

De vrouw overleed een week na de gebeurtenis aan haar verwondingen. Ruim een maand na de steekpartij werd de Schiedammer Biko M. aangehouden. De verdachte wordt sinds woensdag geobserveerd in het Pieter Baan Centrum.

Spoor

Bij het onderzoek zouden onder meer een bloedspoor en DNA-materiaal onder de nagels van het slachtoffer zijn gevonden die wijzen in de richting van de verdachte. Ook zou kort voor de steekpartij op een andere man een poging tot beroving zijn gedaan.

Maar volgens de raadsman van de verdachte gaat het Openbaar Ministerie er ten onrechte van uit dat die beroving iets te maken zou hebben met zijn cliënt. ''Justitie gaat uit van een en dezelfde man'', aldus Bekkering, die meent dat daarvoor geen bewijs is gevonden.

Het mes waarmee de krantenbezorger om het leven is gebracht, is volgens de officier van justitie niet opgespoord. Wel is een afgebroken deel van het mes teruggevonden. De zaak wordt medio maart voortgezet.