In hoger beroep is woensdag wederom 22 jaar celstraf geëist tegen de man die op 12 juli 2013 in Veghel kickbokser Volkan Düzgün zou hebben doodgeschoten. De aanklager beschuldigt Pat R. van moord omdat hij een voorverkenning zou hebben uitgevoerd. 

Ook zou de 24-jarige R. zich naar het huis van de kickbokser hebben laten brengen, waarna hij het slachtoffer zou hebben opgewacht om hem vervolgens meerdere kogels van achter door het hoofd te schieten.

R. werd door de rechtbank veroordeeld tot 22 jaar celstraf, conform de eis van de officier van justitie. Hij ging in hoger beroep. Het alternatieve scenario van de verdediging dat de liquidatie is gepleegd door een ander, gelooft de advocaat-generaal niet.

Voor de aanklager is het duidelijk dat de moord in opdracht is gepleegd maar de verdachte wil daarover niet praten. De opdrachtgevers zijn niet gevonden en het motief is daarom nog steeds niet duidelijk.

Voor aanwijzingen dat het aan motorclub Satudarah gelinkte Saudarah, eveneens een motorclub, bij de moord betrokken was, is geen bewijs gevonden. Ook voor het scenario dat Düzgün werd vermoord uit wraak voor zijn rol bij de vechtpartij op een kickboksgala in Zijtaart in 2012, vond de politie geen bewijs. Bij die ruzie viel een dode. Düzgün was verdachte en vriend van de schutter maar hij werd nooit vervolgd.

Het gerechtshof doet op 23 december uitspraak.