De A9 bij Amsterdam is zondagochtend nog dicht na een dodelijk ongeluk waarbij een ophangsysteem met wegwijzerborden op de weg viel.

De weg bleef ook in de nacht van zaterdag op zondag gesloten. Rijkswaterstaat meldt zondagochtend dat nog steeds sprake is van een afsluiting.

Bij het ongeluk kwam een 40-jarige vrouw om het leven. De auto van de vrouw werd bedolven door het metalen gevaarte, dat waarschijnlijk omver werd gereden door een werkvoertuig. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. Dat heeft de politie zaterdag gemeld.

Veel hulpdiensten aanwezig na dodelijk ongeluk A9
Veel hulpdiensten aanwezig na dodelijk ongeluk A9

Vrachtwagen

Bij het ongeluk viel ook een gewonde, een 63-jarige man uit Zutphen. Zijn vrachtwagen werd ook geraakt door het portaal. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft een man aangehouden die een van de twee werkvoertuigen bestuurde die bij het ongeval waren. De aanhouding betekent niet per se dat de man al concreet ergens van wordt verdacht, maar het is bij ongevallen niet ongebruikelijk

De politie en arbeidsinspectie doen onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval. Het is niet bekend wanneer de weg weer open gaat. Verkeer kan omrijden via de A1, A2 en A10.

De actuele situatie op de weg