Politie pakt zeven verdachten op in onderzoek naar anabolenhandel

De politie heeft vrijdag in de regio Den Haag zeven verdachten opgepakt in een onderzoek naar de handel in anabole steroïden. 

Verschillende woningen en bergingen van de verdachten in Den Haag, Naaldwijk, Nootdorp en Wateringen zijn doorzocht.

De politie meldde zaterdag dat bij de doorzoekingen ruim 100.000 stuks anabole steroïden en ruim 2 miljoen potentieverhogende middelen, zoals illegale erectiepillen, zijn gevonden. Ook werden meerdere pallets met vervalste merkparfum aangetroffen. Anabole steroïden worden in de sport gebruikt om de spieropbouw te bevorderen.

De verdachten leverden volgens de politie de spullen persoonlijk bij afnemers in heel Nederland af. Ook werden de middelen online te koop aangeboden. Na anonieme tips startten rechercheurs het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie. De zeven verdachten zitten nog vast.

Verkoop

De politie nam ook computers en gegevensdragers mee voor verder onderzoek. Daarnaast is beslag gelegd op ruim 70.000 euro aan contant geld, sieraden, twee personenauto’s, een motor, een scooter en andere dure goederen. Ze zijn waarschijnlijk gekocht met geld dat verdiend werd bij de verkoop van de verboden middelen.

Ook de kopers worden bij het onderzoek betrokken. Aan deze kopers is gevraagd een verklaring af te leggen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie