Dode en gewonde door omgevallen ophangsysteem verkeersbord op A9

Op de A9 bij Amsterdam is zaterdag een persoon overleden na een ongeluk waarbij een ophangsysteem met wegwijzerborden op de weg viel. Daarbij raakte ook iemand gewond.

De stalen constructie, waarop bewegwijzeringsborden en matrixborden is bevestigd, viel waarschijnlijk door een aanrijding tijdens wegwerkzaamheden op de andere weghelft, stelt Rijkswaterstaat.

Die andere weghelft was al dicht vanwege het werk aan de weg. Een werkvoertuig zou tegen het ophangsysteem, waaraan matrixborden hangen, zijn aangereden. Eerder meldde Rijkswaterstaat nog dat het portaal uit een kraan op de weg was gevallen. Het onderzoek duurt waarschijnlijk nog de hele nacht. De weg is tot na middernach dicht.

Het omgevallen systeem raakte op de weghelft die gewoon open was voor het verkeer, twee voertuigen. In de ene auto viel een dode, een 40-jarige vrouw uit Weesp. In de andere auto raakte iemand gewond, een 63-jarige man uit Zutphen.

De brandweer heeft de gewonde persoon die in de auto bekneld zat bevrijd, meldt een woordvoerder aan NU.nl. Die is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Wegwerkzaamheden

De snelweg is in beide richtingen dicht. De politie spreekt over een zwaar ongeluk en hielp automobilisten die in de file stonden bij het omkeren op de rijbaan.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie