Dubbele vrijspraak voor moord garagehouder Valkenswaard

Een 38-jarige man uit Utrecht en een 50-jarige man uit Amsterdam zijn donderdag vrijgesproken van moord op een garagehouder in Valkenswaard. Er was 22 en 21 jaar celstraf tegen ze geëist.

Ze kregen donderdag wel respectievelijk 20 maanden en 1 jaar gevangenisstraf opgelegd door de rechtbank in Den Bosch. Deze straf kreeg de man uit Utrecht voor het bezit van 15.000 xtc-pillen en de Amsterdammer voor brandstichting.

Moord is volgens de rechtbank niet bewezen. Want, hoewel de fatale schietpartij door een beveiligingscamera is opgenomen, is de schutter niet te herkennen. Omdat er ook geen getuigen zijn die de schutter hebben gezien, kan de rechtbank ''niet anders dan oordelen dat er onvoldoende bewijs is dat één van deze mannen het slachtoffer heeft doodgeschoten''.

Ondanks dat gaat de rechtbank er wel vanuit dat de mannen betrokken zijn bij de moord, maar omdat dat niet op die manier ten laste is gelegd, kunnen ze daarvoor niet veroordeeld worden.

Drugs

De rechtbank acht wel bewezen dat de 50-jarige man in januari de vluchtauto van de schutter in brand stak en daar is hij wel voor veroordeeld. De 38-jarige verdachte krijgt celstraf voor het bezit van ongeveer 15.000 xtc-pillen die de politie aantrof bij zijn aanhouding in november vorig jaar.

Slachtoffer Mahmut Karaman werd op 30 december 2014 in het kantoor van zijn garage van dichtbij vier keer beschoten.

Het Openbaar Ministerie weet nog niet of het hoger beroep gaat aantekenen. Een woordvoerster liet weten het vonnis "te bestuderen".

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie