Veel Zeeuwen zijn niet blij met de nieuwe dienstregeling van de NS. Zondag gaat de nieuwe regeling in en dat betekent langer reizen van Vlissingen naar Amsterdam en geen directe verbinding meer tussen Zeeland en Schiphol.

Dat schrijft de NOS. Reizigers zouden er 26 minuten langer over doen om met de trein van Vlissingen naar Amsterdam te gaan, in vergelijking met vijf jaar geleden.

Petitie

Vandaag bood Adrie van Boxmeer 1500 handtekeningen aan in de Tweede Kamer. Boxmeer, inwoner van Midderburg, snapt niet dat er minder treinen naar Zeeland gaan reizen en dat intercity’s worden ingewisseld voor sprinters.

"Men geeft ons wel gelijk, maar zegt er niet veel aan te kunnen doen omdat de NS een commercieel bedrijf is. Maar ik hoop dat de partijen zich onze zorgen aantrekken en dat ze het er met de staatssecretaris over willen hebben", zegt hij tegen de NOS.

Klachten

Bij de onafhankelijke organisatie OV Loket kwamen tot nu toe zo’n 200 klachten binnen over de veranderende dienstregeling.

De NS zelf ontving 350 klachten en reizigersorganisatie Rover telde tot nu toe 300 klachten over de dienstregeling 2017 van de NS.