De politie heeft maandag de auto teruggevonden van de man die vrijdag in Nunspeet werd ontvoerd. Het voertuig werd aan het einde van de dag in Putten aangetroffen na een tip. 

De man werd vrijdag in Nunspeet uit zijn auto gehaald en onder dwang meegenomen in een andere auto.

De 53-jarige inwoner van Doornspijk (Gelderland) meldde zich vrijdagavond zelf weer bij zijn huis, waar de politie nog bezig was met onderzoek. De ontvoerders namen bij de ontvoering zijn zwarte Mercedes mee.

Ontvoering in Nunspeet op beeld vastgelegd
Ontvoering in Nunspeet op beeld vastgelegd

De wagen was sindsdien spoorloos. Over het mogelijke motief van de daders en verklaringen van het slachtoffer heeft de politie nog niets naar buiten gebracht.

Oproep en tips

De Mercedes stond geparkeerd aan de Waterweg in Putten, vlakbij de A28. De politie deed in het weekeinde een oproep voor tips over de auto, maar dat leverde in eerste instantie geen aanwijzingen op.

Op een parkeerplaats in het Brabantse Overlangel werd vrijdagavond een uitgebrande BMW gevonden die volgens de politie door de daders is gebruikt.

Via Opsporing Verzocht en opsporingsprogramma's van regionale omroepen in Brabant en Gelderland hoopt de politie deze week meer tips over de zaak te krijgen.

Onduidelijkheid

Er is nog niemand aangehouden voor betrokkenheid bij de zaak. Er is nog veel onduidelijk over de ontvoering.

De echtgenote van de ontvoerde man stelde in het AD dat de ontvoerders "dreigden hem zelfs in brand te steken. Maar hij had de indruk dat ze er op een gegeven moment achter kwamen dat ze de verkeerde hadden. Dat ze niet goed bezig waren. Toen hebben ze hem laten gaan, hij is dus niet ontsnapt of zo."

De vrouw zegt tegen de krant dat zij en haar man de afgelopen tijd niet gewaarschuwd of bedreigd zijn.