Een plofkraak in een winkelstraat in Kerkdriel heeft maandagochtend geleid tot een grote uitslaande brand in twee winkelpanden. Omliggende panden werden ontruimd.

Omstreeks 4.00 uur ramden twee onbekenden aan het Monseigneur Zwijsenplein een geldautomaat in een winkelpand.

Als gevolg van de brand moesten zo'n 35 omwonenden hun huizen verlaten, meldt Omroep Gelderland. Ze zijn opgevangen in het gemeentehuis. De brandweer heeft omstreeks 08.30 uur het sein brand meester gegeven.

Volgens de omroep woedde de brand in een boeken- en tijdschriftenwinkel en was het vuur overgeslagen naar de naastgelegen Kruidvat. Ook de Hema en een groentewinkel stonden vol rook.

Direct na de plofkraak was ook sprake van een vechtpartij in Kerkdriel. Een inwoner die de daders betrapte, raakte daarbij gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Uitslaande brand in centrum Kerkdriel na plofkraak
Uitslaande brand in centrum Kerkdriel na plofkraak

Daders

Omwonenden van het Mgr. Zwijsenplein werden opgeschrikt door een harde knal. Toen de buurtbewoner ging kijken, waren de daders nog bezig de pinautomaat uit een winkel te stelen. Daarop volgde de vechtpartij. Mogelijk is het slachtoffer de zoon van de eigenaar van de winkel.  

De daders wisten in een donkere Audi te ontsnappen, liet de politie weten. Met een politiehelikopter is tevergeefs gezocht naar de daders. De politie doet sporenonderzoek en buurtonderzoek in Kerkdriel en is op zoek naar getuigen.