De politie gaat nog altijd uit van een "serieuze ontvoering" van de man die vrijdagochtend werd meegenomen in Nunspeet. Vrijdagavond meldde hij zich zelf bij zijn huis. De politie ondervraagt de man verder op zaterdag.

De 53-jarige inwoner van Doornspijk werd onder dwang meegenomen in een auto. Het is volgens de politie nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

"We hebben al met hem gesproken, maar het was voor hem een enerverende dag. We gaan daarom vandaag verder met horen en hopen dan snel duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd", aldus een woordvoerder van de politie.

"Gezien het beeld dat we nu hebben, gaan we nog steeds uit van een serieuze ontvoering", bevestigt een woordvoerder van de politie aan NU.nl. "We hebben nog geen verdachten aangehouden."

Auto's

De politie is op zoek naar de auto van de man. Het gaat om een zwarte Mercedes Benz E500 4Matic met het kenteken 5-TVB-05. Mogelijk is inmiddels het kenteken verwisseld. 

Uitgebrand

Vrijdagavond is rond 23.00 uur een uitgebrande BMW aan de Hertogstraat in Overlangel gevonden. Vermoedelijk is de auto gebruikt bij de ontvoering. De politie zoekt mensen die iets hebben gezien op die plek.

Iemand heeft een filmpje gemaakt van de mogelijke ontvoering. Op de beelden is te zien dat drie mannen met bivakmutsen iemand in een auto zetten en wegrijden.