De man die vrijdagochtend door onbekende mannen in een auto werd gedwongen en verdween, is terecht. De politie laat weten dat de 53-jarige man ongedeerd is.

De man meldde zich omstreeks 21.00 uur bij zijn huis in Doornspijk. De politie was daar nog bezig met onderzoek, omdat de bewoner vermist was. De politie heeft de man gehoord.

Verder kon de politie niets zeggen over de kwestie. De politie onderzoekt wat precies is gebeurd, wat de reden voor de verdwijning was en wie het slachtoffer heeft meegenomen.

De politie maakte eerder op de dag bekend ernstig rekening te houden met een ontvoering. Volgens de krant De Stentor is de 53-jarige man uit Doornspijk een financieel makelaar.

Bivakmutsen

Op beelden is te zien dat drie mannen met bivakmutsen een vierde man in een auto zetten en wegrijden. Daarbij waren drie auto's en een zwarte bestelbus betrokken. Ook getuigen vertelden de politie dat langs de Oenenburgweg in Nunspeet iemand mogelijk tegen zijn zin werd meegenomen in een auto.

Dankzij die meldingen kwam de politie terecht bij een carpoolplaats nabij de A28 aan de Eperweg in de Veluwse gemeente, Nunspeet. Daar werd een zwarte bestelbus aangetroffen die mogelijk betrokken is bij de zaak.