De politie onderzoekt een mogelijke ontvoering op de Oenenburgweg in Nunspeet. Op beelden is te zien hoe een man door drie personen met bivakmutsen op uit een auto wordt gehaald. Vervolgens wordt hij in een andere auto gezet, waarna de auto's vertrekken. 

De politie laat aan NU.nl weten dat het incident wordt onderzocht. Volgens de politie is zeker dat de mannen met bivakmutsen geen leden van het arrestatieteam zijn. 

Op dit moment houdt de politie er ernstig rekening mee dat daadwerkelijk sprake geweest is van een ontvoering. Daarom is de politie een uitgebreid rechercheonderzoek gestart. 

Over de identiteit van de vermiste persoon wil de politie niets zeggen, maar volgens de krant De Stentor gaat het om een 53-jarige financieel makelaar uit Doornspijk. 

In verband met de zaak doet de recherche ook onderzoek bij een woning in Doornspijk. Daar woont volgens Omroep Gelderland een echtpaar.

A28

De verdachten reden na het incident weg in drie auto's. Op de carpoolplaats aan de Eperweg ter hoogte van de A28 is een van de auto's, een Mercedesbus, aangetroffen.

Volgens Omroep Gelderland hebben agenten in kogelwerende vesten onderzoek gedaan op de carpoolplaats. Ook waren daar speurhonden aanwezig.