Een woning en een auto in de Brabantse grensplaats Putte zijn woensdagavond beschoten. Dit gebeurde vermoedelijk met een automatisch wapen. 

De schutter nam rond kwart over zeven de auto die op de oprit naast een woning stond onder vuur en trof ook een raam van een naastgelegen huis. De politie wilde donderdag niet bevestigen of er op dat moment mensen in de woning aanwezig waren.

Omroep Brabant meldt echter dat een man en een vrouw tijdens de schietpartij thuis waren. Het echtpaar moest naar de grond duiken om zich in veiligheid te brengen. Een kogel zou door de voorruit en via een lampenkap door de achterruit van het huis weer naar buiten zijn gegaan. De bewoners zeggen doodsbang te zijn geweest en veel geluk te hebben gehad.

Huis en auto beschoten in Putte
Huis en auto beschoten in Putte

Vluchtwagen

Veel getuigen hebben gemeld dat ze na de schoten een donkergekleurde auto met hoge snelheid zagen wegrijden. Het merk en kenteken van de auto zijn niet bekend.

In het Belgische dorp Stabroek is later een uitgebrande auto aangetroffen. Het is niet bekend of dit de auto is die gezien is op de plaats delict. 

De politie wilde geen uitspraken doen over of de bewoners van het beschoten huis of andere bewoners van de straat al bekend zijn bij de politie.