Door een actie van het HTM-personeel reden er donderdag in de regio Den Haag maar weinig bussen en trams. Bus- en trambestuurders legden tussen 9.30 uur en 13.30 uur het werk neer uit onvrede over onder meer de rijtijden en pauzes.

De ondernemingsraad van HTM had eerder al gesteld dat het de bedoeling was dat de dienstregeling uiterlijk om 14.00 uur weer zou worden hervat.

''De dienstregeling is ernstig verstoord'', zei directielid Ernst Moeksis over de staking bij HTM. Op sommige plaatsen lag het openbaar vervoer vrijwel helemaal stil. Veel mensen die zijn gestrand waren twitterden dat bussen en trams haltes voorbijreden of helemaal niet langskwamen.

Zo'n driehonderd tot vierhonderd personeelsleden kwamen donderdagochtend bij het HTM-kantoor op station Den Haag Centraal bijeen voor een ontmoeting met de bedrijfsleiding.

De directie keurde de actie ''heel sterk'' af. ''Mensen hebben niet de kans gekregen om een alternatieve reis te plannen. Je zal maar naar het ziekenhuis, Schiphol of een sollicitatiegesprek moeten'', aldus Moeksis.