Spoorbeheerder ProRail legt een tijdelijke noodweg aan in Winsum om zo de onbewaakte overweg te omzeilen. Bij de overweg botste ruim een week geleden een trein op een tankwagen.

Dat meldt ProRail aan NU.nl na berichtgeving van RTV Noord dinsdag. ProRail-directeur Pier Eringa is samen met de eigenaar van de grond, boer Stavenga, daarover tot een principeakkoord gekomen.

De tijdelijke weg wordt zo snel mogelijk aangelegd langs het spoor en is zo'n zeshonderd meter lang. Weggebruikers worden zo richting een bewaakte overgang nabij gestuurd, bevestigt Stavenga tegen NU.nl. Hoelang de tijdelijke oplossing blijft is vooralsnog niet duidelijk.

Eringa was op bezoek bij de grondeigenaar vanwege eerdere uitlatingen. Stavenga gaf aan boos te zijn op de gemeente Winsum en ProRail omdat hij ten onrechte de schuld kreeg van het treinongeluk, omdat gesteld werd dat hij niet wilde meewerken aan een oplossing. Wel is de boer nu blij met de excuses van ProRail en de gemeente. 

Bij het ongeval van vrijdag 18 november botste een trein van Arriva op een tankauto met melk. Door het ongeluk raakten achttien mensen gewond, van wie drie er slecht aan toe zijn.