Bij IJsclub Hard gaat-ie in De Lier wordt dinsdagochtend geschaatst in de buitenlucht. Zo’n vijftig liefhebbers konden schaatsen op een dun laagje ijs dat sinds maandagavond met hulp van de sproei-installatie in de vrieskou tot stand is gekomen.

Zolang het ijs het toelaat, kunnen de schaatsers terecht op de buitenbaan in de Lier.

Zekerheid dat er de gehele dag geschaatst kan worden, durft Wim van der Berg, voorzitter van Hard gaat-ie, niet te geven. "Wij schaatsen hier nu. Het ijs is nu goed. Maar het wordt spannend, want het zonnetje komt door."

Open

Op de internetpagina van de club wordt aangegeven of de ijsbaan open is of niet. De voorzitter hoopt dat de baan dinsdagavond in elk geval open kan. Aan het einde van de middag, als de zon onder is, moet het dan wel blijven vriezen.

Koudste herfstnacht

De nacht van maandag op dinsdag was de koudste herfstnacht sinds 1998. Volgens Weeronline werd in de Bilt een temperatuur gemeten van -7 graden. De laatste keer dat het in de herfst zo koud was, was in 1998, toen het met 8,5 vroor in de Bilt. Het blijft koud tot en met woensdag, voor begin december wordt zacht weer voorspeld.

In de nacht van dinsdag op woensdag vriest het nog licht, maar daarna wordt verwacht dat het overal minder koud wordt.

Temperaturen

hittekaart