Een man uit Velp moest zaterdag zijn snorfiets afstaan aan de politie omdat hij te veel had gedronken. Hij kwam het vervoersmiddel maandag ophalen op het politiebureau, maar daar bleek dat hij opnieuw in beschonken toestand was.

Agenten gingen zaterdag na een melding naar een parkeerplaats in Velp waar de beschonken man liep, zo meldt de politie op Facebook. De man vertelde de agenten dat hij zijn auto niet meer kon vinden en dat zijn autosleutel nog in het contact zat.

De agenten, die het verhaal niet helemaal geloofden, brachten de man naar huis. Daar aangekomen bleek dat zijn auto gewoon voor de deur stond.

Later op de avond ging de politie na een telefoontje opnieuw naar het huis van de man. Agenten troffen hem dit keer op straat aan met zijn snorfiets. Omdat de man nog steeds niet nuchter was, werd de snorfiets in beslag genomen.

Maandag kwam de man zijn eigendom ophalen op het bureau. Daar wees een blaastest uit dat hij opnieuw te veel had gedronken. Hij moest de snorfiets laten staan en mag het de volgende keer, als hij wel nuchter is, weer proberen.

De politie heeft hulpverleningsinstanties op de hoogte gesteld van het 'alcoholprobleem' van de man.