De Coentunnel (A10) richting Zaanstad is maandag tijdens de avondspits enige tijd ontruimd geweest vanwege een autobrand in de tunnel.

Mensen moesten hun auto laten staan en de tunnel via de nooduitgang verlaten, meldt de VID. De tunnelbuis was afgesloten. Nadat de brand was geblust en de tunnel was gecontroleerd, mocht iedereen weer terug naar zijn voertuig.

Automobilisten in Coentunnel opgeroepen om auto en tunnel te verlaten
18
Automobilisten in Coentunnel opgeroepen om auto en tunnel te verlaten

Ongeluk

Kort nadat de tunnel rond 19.00 uur was opengegaan, gebeurde opnieuw een ongeluk in de richting van Zaanstad waardoor de tunnel weer dicht moest. Ongeveer twintig minuten later waren ook deze problemen opgelost en kon het verkeer weer gaan rijden.

Even na 17.30 uur ging de tunnel voor het eerst dicht vanwege de autobrand. Het verkeer werd uit veiligheidsoverwegingen in beide richtingen stilgezet. De tunnelbuis vanuit Zaanstad ging na korte tijd weer open.

Coentunnel richting Zaanstad ontruimd vanwege autobrand
Coentunnel richting Zaanstad ontruimd vanwege autobrand

Files

De VID adviseerde automobilisten om de Coentunnel voorlopig te mijden. Bij de tunnel stonden nog lange tijd files. Automobilisten konden omrijden via de Zeeburgertunnel.

Op de Ring-West bij Amsterdam ontstond als gevolg van de brand rond 18.00 uur een file van 8 kilometer vanaf knooppunt de Nieuwe Meer. Ook op de A5 bij de aansluiting met de A10 kwam het verkeer vast te staan. Bij de Zeeburgertunnel liep de vertraging op tot driekwartier.

A20

De A20 bij Nieuwerkerk richting Gouda is even na 19.00 uur dicht geweest vanwege een ernstig ongeluk. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die keerde weer terug. Rond 20.00 uur is de rijbaan weer vrijgegeven. Tot die tijd werd het verkeer over de op- en afrit geleid. Automobilisten hoeven niet meer om te rijden.

Aan het begin van de avondspits is de A58 van Tilburg naar Breda enige tijd afgesloten geweest. De weg ging dicht bij Ulvenhout na een ongeluk waarbij zes auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Ook aan de andere kant onstond een file door een ongeluk.

Bekijk de situatie op de weg