Een 58-jarige taxichauffeur uit Den Bosch is vrijdag wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken voor het verlaten van de plaats van een ongeluk, waardoor zijn passagier overleed.

Net als de officier van justitie kwam de rechtbank Oost-Brabant tot de slotsom dat de chauffeur niet had kunnen weten dat zijn passagier bij het verlaten van de taxi gewond was geraakt.

Het ongeluk gebeurde in mei 2014. De passagier stapte in Den Bosch in de taxi, waarna onenigheid ontstond over de betaling. De chauffeur besloot hem vervolgens terug te brengen naar Den Bosch, maar de passagier viel in Sint Michielsgestel uit de taxi. Dat zou zijn gebeurd nadat de klant aan de handrem had getrokken.

Getuigen vonden de passagier ernstig gewond op straat en zagen de taxi langzaam wegrijden. De chauffeur zou niets in zijn spiegel hebben gezien en was er vanuit gegaan dat de passagier was weggerend.

Niet duidelijk is hoe het fatale hoofdletsel is ontstaan en bij welke snelheid de klant buiten de taxi is geraakt. Bij terugkeer in Den Bosch stelde de chauffeur twee politieagenten op de hoogte van de gebeurtenis.