In hoger beroep zijn maandag drie verdachten veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidatie van drugscrimineel Ernesto Pistone. Een vierde verdachte werd vrijgesproken, nadat hij eerder werd veroordeeld tot achttien jaar celstraf.

Eindhovenaar Ernesto Pistone werd op 27 februari 2014 neergeschoten voor zijn huis. Evenals de rechtbank vindt het hof het bewezen dat Pistone om het leven is gebracht in opdracht van zijn eigen vriendin en moeder van zijn kinderen, Toos van V. (29). Zij kreeg maandag wederom achttien jaar celstraf.

Voor bemiddeling bij de huurmoord kreeg haar minnaar Jeffrey E. (28) maandag zestien jaar celstraf, twee jaar minder dan de rechtbank oplegde. Schutter Serdar A. die zich liet betalen voor de moord kreeg achttien jaar celstraf, een jaar minder dan de rechtbank bepaalde.

Afrekening

De verdachten hadden voor en na de moord op Pistone veel contact met elkaar. Daarvoor hadden ze speciaal mobiele telefoons gekocht. Deze sms-berichten vormen belangrijk bewijs.

Het hof gelooft niet dat Pistone slachtoffer is geworden van een afrekening in het criminele circuit zoals zijn vriendin de politie probeerde wijs te maken.

Verdachte Fatih M. (28) die meer dan twee jaar in voorarrest zat, werd vrijgesproken omdat er niet genoeg bewijs is dat hij betrokken was bij de schietpartij. Het gerechtshof in Den Bosch liet hem maandag direct vrij.