Het treinverkeer tussen Den Haag en Delft heeft maandagochtend een paar uur platgelegen door een brandmelding.

Er reden vanaf 7.30 uur helemaal geen treinen meer op het traject. De problemen waren rond 9.30 uur verholpen.

Ook automobilisten kampen maandagochtend met veel vertraging. De regen en ongelukken veroorzaken veel problemen op grote wegen in de Randstad. Bij de Maastunnel viel een automobilist een verkeersregelaar aan, meldt de politie.

Op de zuidring van de A10 bij Amsterdam vond rond 8.00 uur een groot ongeluk plaats waardoor drie rijstroken werden afgesloten tussen knooppunt Watersgraafsmeer en knooppunt De Nieuwe Meer. Rond 9:25 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Op de A5 van Amsterdam naar Hoofddorp leverde een kapotte auto veel problemen op bij knooppunt De Hoek, waar om 8.00 uur meer dan zeven kilometer file stond.

Problemen bij Leiden

Op de A4 tussen Rotterdam en Amsterdam stond ter hoogte van Leiden een file van meer dan 17 kilometer. Wie probeerde naar Amsterdam te komen via de A44, kwam in de file te staan bij Kaagdorp. Hier veroorzaakte een ongeluk een vertraging van meer dan een half uur.

Ook op de A20 van Rotterdam naar Gouda gebeurde rond 8.00 uur een groot ongeval waardoor het verkeer rekening moest houden met een flinke vertraging.

Bekijk de actuele situatie op de weg