De Brabantse meisjes die vermist waren, zijn in Portugal gevonden in het gezelschap van een man. Deze man is opgepakt op verzoek van de Nederlandse politie. 

De zestienjarigen uit Bergen op Zoom namen dinsdag vanaf vliegveld Eindhoven het vliegtuig naar Málaga, zonder hun familie daarover in te lichten. Zaterdag vond de Portugese politie de twee terug bij een hotel in de badplaats Albufeira. 

De meisjes werden vergezeld door een 34-jarige man. Tegen hem liep een arrestatiebevel. De politie heeft hem opgepakt en vastgezet. Volgens het Portugese dagblad Jornal de Notícias gaat het om een man met de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit.

De man zou vanaf Eindhoven met de meisjes meegereisd zijn naar het Spaanse Malaga. Ze werden gezien op bewakingsbeelden van de luchthaven. Volgens de Portugese politie hebben de meisjes tijdens de reis geen valse namen gebruikt en is er geen bewijs dat ze werden gedwongen om te reizen. 

De Nederlandse politie laat zondag weten dat de aangehouden man ervan wordt verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders. Er wordt om zijn uitlevering gevraagd.

De agenten die met de zaak bezig zijn, gaan de meisjes nog horen. Dat zal gebeuren als zij terug zijn in Nederland.

De families van de twee meisjes heeft zondag de media bedankt voor de aandacht. De familie zegt nu behoefte te hebben aan rust.

Vermiste tienermeisjes gevonden in Portugal
Vermiste tienermeisjes gevonden in Portugal