Drukte op wegen in Randstad door ongelukken en regen

Het verkeer in vrijwel het hele land had vrijdagavond in de spits last van onweersbuien, hagel en zware windstoten. Het verkeer rond Den Haag stond om 16.30 uur muurvast door een groot ongeval op het Prins Clausplein.

Het KNMI heeft kort van tevoren code geel voor alle provincies afgegeven. Volgens de weerdienst gaat het om "geïsoleerde buien" in het hele land.

Sommige buien gingen gepaard met onweer, hagel en windstoten tot zo’n 60 kilometer per uur. Het zuidwesten van het land kreeg last van een "intensieve buienactiviteit", aldus het KNMI.

De code geel duurde tot vrijdagavond 20.00 uur. Automobilisten kregen het advies rekening te houden met de grillige weersomstandigheden.

Prins Clausplein

Op de snelwegen in de regio Den Haag stond het verkeer vrijdagavond muurvast door een ongeval. Zeven auto's en een vrachtwagen botsten tegen elkaar op het Prins Clausplein, meldt Rijkswaterstaat. Over slachtoffers is nog niets bekend.

Het lukte de politie om het verkeer dat achter de plaats van het ongeval vaststond, onder begeleiding om te laten draaien en weg te laten komen.  De snelweg (Utrechtsebaan) was bij Nootdorp afgesloten.

Typische spits

De Verkeersinformatiedienst (VID) liet rond 18.00 uur weten dat er ondanks het weer "een typische vrijdagmiddagspits" is. Met een piek van 298 kilometer behoort die wel tot de drukste van het jaar.

Over het zuiden van het land trekt in de avond een gebied met actieve buien. Dat gaat gepaard met onweer, hagel en natte sneeuw, meldt Weeronline.

In Zeeuws Vlaanderen werd het door natte sneeuw plaatselijk wit. De temperatuur daalde korte tijd naar 2 graden.

Lees meer over:
Tip de redactie