Verdachte Posbankmoord bekent ook daad bij politie

De verdachte van de Posbankmoord Frank S. heeft ook de politie verteld dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Alex Wiegmink. Hij had dit al eerder bij zijn buren opgebiecht, nadat hij gewetenswroeging kreeg over zijn daad.

Zijn advocaat Annette Layendecker bevestigt bij regionale media dat hij een volledige bekentenis heeft afgelegd.

De Posbankmoord werd gepleegd op de 44-jarige huisschilder Alex Wiegmink. Zijn lichaam werd op 20 januari 2003 gevonden in een uitgebrande auto in een bos bij het Brabantse plaatsje Erp. Wiegmink was eerder op de dag verdwenen tijdens een rondje hardlopen in natuurgebied de Posbank bij het Gelderse Rheden.

Bewijsmateriaal wees uit dat hij vermoedelijk in de Posbank was neergeschoten. De politie kon geen motief vinden voor de moord en geen verdachten.

De andere verdachte, Souris R. uit Veghel, heeft niet bekend. Van beide verdachten werd donderdag het voorarrest met negentig dagen verlengd. Ze krijgen nu wel wat meer bewegingsvrijheid, zo mogen zij onder meer weer familiebezoek ontvangen en media volgen.

Regiezitting

Op 15 februari is in de rechtbank van Arnhem een zogeheten regiezitting, waarbij de advocaten vertellen wat zij nog onderzocht willen hebben. Laeyendecker noemt Frank S. in de krant "de ideale verdachte": "Hij verleent volledige medewerking aan het onderzoek."

S. stapte ruim twee weken geleden naar de politie, nadat Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteedde aan de moord uit 2003. Het motief voor de daad is nog steeds onduidelijk. "Het heeft in elk geval niks met drugs te maken", zegt Laeyendecker. Wat het dan wel is kan de advocate nog niet zeggen.

Lees meer over:
Tip de redactie