Grote brand met veel rookontwikkeling in Delft

Bij een pand aan de Schoemakerstraat in Delft heeft donderdagmiddag een zeer grote brand gewoed.

De melding van het vuur kwam om 12.24 uur binnen bij de brandweer. Ongeveer vijf uur later had de brandweer de brand onder controle. De brandweer heeft een sloper ingezet en voert nabluswerkzaamheden uit.

Er is nog sprake van rookontwikkeling, maar de verwachting is dat die verder afneemt. Ook is er voor enige tijd nog geurhinder mogelijk, aldus de brandweer.

De brand veroorzaakte in eerste instantie veel rookontwikkeling. Omwonenden werden geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden indien zij last ondervonden van de rook. De brandweer kon moeilijk in de buurt van het vuur komen vanwege aanwezige hekken, schrijft Omroep West.

Een woordvoerder van de brandweer kon niet zeggen om wat voor soort pand het gaat, maar volgens getuigen gaat het om een oud pand van TNO. Er was geen informatie over een eventuele evacuatie of gewonden.

A13

Op beelden van de Verkeersinformatiedienst (VID) was te zien dat de rook ook over de A13 hing. De maximumsnelheid werd daar verlaagd naar 70 kilometer per uur, aldus Rijkswaterstaat.

Lees meer over:
Tip de redactie