Familie vermoorde Koen Everink eist 70.000 euro van verdachte Mark de J.

De erven van de begin dit jaar omgebrachte zakenman Koen Everink willen zo'n 70.000 euro hebben van de man die momenteel vastzit voor de gewelddadige dood van Everink: ex-tenniscoach Mark de J. Dat geld zou De J. van Everink hebben geleend, vooral om zijn gokverslaving te bekostigen. 

De J. zelf betwist de hoogte van dat bedrag, bleek woensdag tijdens een kort geding dat in Utrecht diende.

Volgens de advocaat van De J. gaat het niet om 70.000 euro, maar om ruim 23.000 euro dat nog openstaat en dat hij eind volgend jaar afgelost zou hebben. Everink legde de lening gedetailleerd vast, inclusief een kopie van De J.'s paspoort.

De advocaat van de nabestaanden van Everink noemt het dan ook erg ongeloofwaardig dat meerdere tussentijdse aflossingen, die De J. zegt dat hij heeft gedaan, niet zijn vastgelegd.

Gokken

Ook bijvoorbeeld een volgens De J. kwijtgescholden bedrag van 30.000 euro noemt hij niet aannemelijk. Volgens De J. had hij samen met Everink - ''die ook niet vies was van gokken" - op de mobiele telefoon van De J. flink zitten gokken en daarbij tienduizenden euro's verloren. Daarom schold de zakenman hem dat geld kwijt, is de lezing van De J..

De voormalige coach van tennisser Robin Haase zit vast op verdenking van het doden van zijn vriend Koen Everink. Hij ontkent iets met de dood te maken te hebben. ''Als Mark vrijkomt, mogelijk binnenkort, gaat hij meteen afbetalen. Maar nu kan dat niet, hij heeft helemaal geen geld." De rechter doet uitspraak op 30 november.

Everink werd op 3 maart van dit jaar dood aangetroffen in zijn woning in Bilthoven. Hij was met messteken om het leven gebracht. De J. zit in voorarrest, nog dit jaar moet besloten worden of dat voorarrest verlengd wordt.

Lees meer over:
Tip de redactie