Meerdere ongelukken en pechgevallen zorgen dinsdag voor een zeer drukke avondspits. Op de Nederlandse snelwegen staat dinsdag rond 18.00 uur 528 kilometer file.

In totaal heeft de Verkeersinformatiedienst (VID) dinsdagavond 58 ongelukken geteld. "Bijzonder veel" voor een regenspits, aldus de VID.

Op de A4 van Amsterdam naar Den Haag staat het verkeer tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep 6 kilometer file. Dit komt door een eerder ongeval. De weg is inmiddels weer open voor het verkeer.

Twee ongevallen bij Rotterdam zorgen voor grote vertraging op de A20. Rond 15.45 uur gebeurde het eerste ongeval, toen de weg eenmaal werd vrijgegeven ging het wederom mis rond 16.30 uur. Het verkeer staat vast over zo'n 6 kilometer tussen knooppunten Kethelplein en Terbregseplein, aldus de Verkeersinformatiedienst (VID).

Zeer drukke avondspits door ongelukken en pechgevallen
45
Zeer drukke avondspits door ongelukken en pechgevallen

Regenachtig

Ook op de A1, A2 en A9 moet het verkeer rekening houden met lange files. Op de A28 heeft het verkeer te maken met een grote vertraging van meer dan een half uur tussen Den Dolder en knooppunt Rijnsweerd. De oorzaak is een ongeval.

Het is de op een na drukste dag van het jaar, aldus de VID. Met de ochtend- en avondspits bij elkaar opgeteld was het enkel op 1 november drukker op de weg. Voor donderdag verwacht de VID wederom veel files. Naast regenachtig weer worden er dan ook flinke windstoten verwacht.