Drukste ochtendspits van dit jaar door miezerig weer

De spits van dinsdag is de drukste ochtendspits van het jaar. Op het hoogtepunt, even na 08.00 uur, stond er 822 kilometer file op de Nederlandse wegen. Rond 09.30 uur stond het nog steeds over een totale lengte van 250 kilometer vast.  

Met de avondspitsen erbij is het de op twee na drukste spits van dit jaar geworden. De avondspitsen van afgelopen donderdag en die van 1 november waren nog drukker met respectievelijk 882 en 928 kilometer. Ook toen was slecht weer de boosdoener.

De ANWB noemt, behalve het miezerige weer, ook ongevallen op de A58 in het zuiden van het land en op de A4 bij Den Haag als belangrijke oorzaken voor de verkeersellende van dinsdagochtend. ''De motregen die op veel plaatsen viel maakte bijna alle dagelijkse files een stuk langer dan normaal'', aldus een woordvoerder.

Ook op de A7 tussen Heerenveen en Groningen stond het in beide richtingen over enkele kilometers vast. Verkeer had daar ook last van vertragingen van langer dan een half uur. Op het traject tussen Heerenveen en Groningen liep het vast tussen Marum en Hoogkerk en de andere kant op heeft het verkeer last van de file tussen afrit Oosterwolde en Tijnje. 

A9

Op de A9 tussen Alkmaar en Amstelveen staat een lange file tussen Akersloot en Rottepolderplein. Ook daar kan de vertraging oplopen tot enkele tientallen minuten door een afgesloten rijstrook. 

Andere grote knelpunten zijn te vinden op de A12 Den Haag richting Utrecht en op de A58 bij Tilburg, vooral vanuit de richting Breda.

Lees meer over:
Tip de redactie