Verkeer op wegen in de Randstad loopt weer muurvast

Het verkeer in de Randstad kampt maandag weer met flinke vertragingen in de avondspits. Met tegen de 400 kilometer is het een van de drukste maandagavonden op de weg in tien jaar tijd.

Door een ongeluk bij Nieuwendijk was de A27 tussen Breda en Utrecht  enkele uren dicht. Bij de botsing waren diverse auto’s betrokken. 

Een ongeluk bij Ouderkerk op de A2 zorgde eerder dat het verkeer rond Amsterdam flink vastloopt. Een te hoge truck veroorzaakte een tijdelijke afsluiting van de Drechttunnel. Hierdoor kwam het verkeer op de A16 muurvast te staan.

Ook het noorden kampte trouwens met problemen. Op de A7 uit Groningen stond een file als gevolg van een ongeluk bij Hoogkerk.

"Dit is voor een maandagavondspits zeer uitzonderlijk", stelt de VerkeersInformatiedienst (VID).  "De spitsen worden door de toegenomen economische activiteit steeds drukker."

Drukke maand

November is sowieso traditioneel al een erg drukke maand op de weg. "De vrije dagen zijn op, er valt doorgaans regen en veel spitsen verlopen in het donker", aldus de verkeersdienst.

Vorige week leverde ook al een aantal files op die tot de drukste van de afgelopen jaren behoorden. De drukste maandagavondspits ooit vond plaats op 29 november 2010. Toen veroorzaakt sneeuwval files met een lengte van 884 kilometer op de Nederlandse wegen.

Lees meer over:
Tip de redactie