Hoofdverdachte Janet S. zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de dood van de zakenman Ton Kuijf die in maart 2014 dood in een brandend chalet in Ermelo werd aangetroffen. Ze heeft wel geholpen met het wegmaken van het stoffelijk overschot., 

S. zegt maandag voor de rechtbank in Zutphen dat de man werd afgeperst door medeverdachte Joyce N. met een seksfilmpje. Uit het dossier blijken meerdere pogingen tot afpersingen van mannen met wie Joyce, soms samen met Janet, seks hadden gehad. S. ontkent alle verhalen.

De 31-jarige S. uit Kampen zit al 2,5 jaar vast op verdenking van moord. Ze kende Kuijf via een website voor seksafspraken. Onder meer op de beha van S. zijn bloedspatten van het slachtoffer gevonden.

S. is eerder voor een moord in Den Haag veroordeeld. Donderdag wordt de strafeis van het OM tegen haar bekend. S. wijst in deze zaak naar medeverdachte Youri B. (32) uit Bergen op Zoom. Volgens S. trof ze hem met bebloed gezicht in haar Ermelose chalet. In de slaapkamer lag het lichaam van Kuijf.

Gekneveld

De rechtbank trekt acht zittingsdagen uit voor de zaak die de 'Ermelose chaletmoord' is gaan heten. Het ontzielde lichaam van zakenman Kuijf werd op 14 maart 2014 door de brandweer in het brandende chalet gevonden. Het geknevelde lichaam was gewikkeld in plastic. De man bleek met een bijl en mogelijk een mes om het leven gebracht.

In de zaak staan vier verdachten terecht.