Vijftien aanhoudingen bij actie tegen drugscriminaliteit in Zuid-Nederland

Op dertig plekken in het zuiden van het land zijn maandagochtend invallen gedaan en vijftien mensen aangehouden. Dat gebeurde tijdens een actie van de politie en het Openbaar Ministerie tegen georganiseerde drugscriminaliteit. 

De aanhoudingen en doorzoekingen waren in onder meer Tilburg, Sint Willebrord, Valkenswaard, Tegelen en Amsterdam.

Er zijn verschillende zaken in beslaggenomen, zoals wapens, bijna 300.000 euro en diverse soorten drugs en chemicaliën. 

Zo’n driehonderd mensen van politie, Openbaar Ministerie, FIOD en rechters-commissarissen werkten mee aan de acties.

MDMA

Meer dan de helft van de doorzoekingen werden in Limburg verricht en daar werden zes verdachten bij aangehouden. In Tegelen trof de politie op één adres ruim 200.000 euro aan. Ook trof men enkele kilo’s MDMA, 10 kilo hennep en een kilo amfetamine aan. Ook in Venlo is in een woning een contant bedrag van enkele tienduizenden euro’s aangetroffen en in beslaggenomen.

In totaal heeft de actie geleid tot de inbeslagname van diverse wapens, zoals werpsterren, een vuurwapen, messen en een taser.

Trefpunt

De invallen zijn deels een vervolg op 'Operatie Trefpunt’, daarbij werden 4 april van dit jaar 124 panden doorzocht, drugslabs opgerold en 56 mensen opgepakt. Afgelopen augustus kregen drie mannen in deze zaak gevangenisstraffen van respectievelijk twee jaar, een jaar en een jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk voor onder meer drugs- en vuurwapenbezit.

De gezamenlijke actiedag valt binnen de geïntensiveerde aanpak van drugscriminaliteit in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg waarmee twee jaar geleden is begonnen, laat het OM weten.

Lees meer over:
Tip de redactie