Opnieuw aanhoudingen na schietpartij Amsterdam

De twee mannen van 22 en 24 jaar die vrijdagavond lichtgewond raakten bij een schietpartij in Amsterdam-West, zijn aangehouden. Bij de schietpartij, bij een waterpijpcafé in de Ten Katestraat, kwam een 18-jarige Amsterdammer om het leven.

De twee Amsterdammers zijn aangehouden wegens hun betrokkenheid bij de beschietingen. Hun exacte rol wordt onderzocht. Ze hebben volgens de politie lichte verwondingen opgelopen en mogen zaterdag het ziekenhuis weer verlaten.

 Er werd vrijdagavond ook een verdachte aangehouden, maar die is weer vrijgelaten. Zijn rol in het schietincident wordt nog wel onderzocht.

Over de aanleiding van de schietpartij is nog niet veel bekend. Rond 18.30 uur ontstond vrijdagavond een ruzie op de Ten Katestraat. Dat mondde uit in een vechtpartij en daarop volgde het schietincident. De drie mannen raakten daarbij gewond. Twee van hen vluchtten na het schieten naar de Hasebroekstraat. 

De schietpartij lijkt niet op een afrekening, aldus de politie. "We houden alle opties nog open, maar het is nog niet precies duidelijk. We willen daarom graag in contact komen met getuigen en zouden graag foto's en filmpjes willen ontvangen van omstanders."

Lees meer over:
Tip de redactie