Alle verdachten van de dubbele moord in Hooge Zwaluwe, in oktober vorig jaar, komen op 30 november onder voorwaarden vrij. Dat besloot de rechtbank in Breda donderdag.

Bij een ontmoeting tussen Belgische en Nederlandse criminelen werden No Surrender-captain Brian Dalfour en de in het milieu bekende crimineel Muljaim Nadzak doodgeschoten. In totaal zitten daarom vijf Belgen en een Nederlander vast.

Kringen rondom de verdachten beweren dat zowel de groep Nederlanders als de groep Belgen de tegenpartij wilde beroven. Op 27 november is er een reconstructie in het vakantiehuisje waar de schietpartij was.

Voor twee van de verdachten houdt de schorsing van het voorarrest niet in dat ze op vrije voeten komen. Hoofdverdachte Samir T. en Michael H. zullen aan België worden uitgeleverd, waar ze nog moeten zitten voor andere misdrijven.

Melden

De verdachten die wel op vrije voeten komen, zullen zich verplicht wekelijks moeten melden. Ook moeten ze meewerken als de politie of justitie dat wil. De schorsing van het voorarrest duurt tot de inhoudelijke behandeling. De bedoeling is dat die volgend jaar is.

Na de schietpartij in het afgelegen huisje in de polder werd één van de Nederlanders gewond afgezet in de Merodelaan in Breda. Op hetzelfde moment werd Samir T. met een schotwond afgezet bij een ziekenhuis in de regio.