Het gerechtshof zal op dinsdagavond 15 november een reconstructie houden van de liquidaties in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. De verdachten zullen hier niet bij aanwezig zijn.

In februari werd de beslissing tot een recontructie al genomen en nu is daar een definitieve datum aan gegeven. Het gerechtshof opent die dinsdag de zitting om 16.00 uur en zal dan de beoogde gang van zaken toelichten.

Het hof acht een reconstructie nuttig omdat op die manier wellicht vastgesteld kan worden of het gevluchte doelwit, Benaouf A., één van de verdachten heeft kunnen herkennen als schutter, zoals hij beweert. 

De politie zal die dag tussen 12:00 en 03:00 uur de kruising Van Bossepad, Visseringstraat en Van Rappardstraat in Amsterdam afsluiten voor al het verkeer. De bewoners zijn per brief over de reconstructie geïnformeerd.

Levenslang

Anouar B. (34) en Adil A. (26) werden vorig jaar veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de dubbele moord. De rechter stelde dat er voor mensen die zo bewust kiezen voor een crimineel leven als de twee schutters geen plaats meer is in de samenleving. 

De twee mannen schoten volgens de rechter op 29 december 2012 Yousseff Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) dood op twee verschillende plekken in de Staatsliedenbuurt. De omgekomen mannen waren bekenden van de politie.