De Rotterdamse wethouder Ronald Schneider is woensdagavond uitgescholden en belaagd door inwoners van stadsdeel Hoogvliet na een informatieavond over asielzoekers.

De gemeente wil twaalf asielzoekers met een verblijfsvergunning voor maximaal twee jaar huisvesten in het stadsdeel. Het besluit viel niet goed bij de bezoekers van de informatieavond.

Het gaat om mannen die wachten op gezinshereniging. De buurt is vooral boos over het feit dat ze niet zijn betrokken bij de besluitvorming, meldt RTV Rijnmond.

Schneider moest de avond eerder afgelasten dan het plan was. Omwonenden bleven de wethouder onderbreken tijdens zijn betoog, soms scheldend. 

Schoppen

Onder begeleiding van agenten vertrok Schneider met zijn dienstwagen uit de buurt. Bezoekers sloegen en schopten daarbij nog tegen de auto van de wethouder, schrijft de regionale omroep. 

Een woordvoerder van Schneider laat weten dat er inderdaad sprake was van hoog opgelopen emoties bij de avond, maar dat "hoort bij het werk als wethouder". "Daarom was ik er ook. Maar het ging niet anders, als ik langer was gebleven, was de vlam in de pan geslagen", laat hij weten.