Ruimteschip en rups Speelgoed van het Jaar

De winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar zijn woensdag bekendgemaakt. In de leeftijdscategorie nul tot en met drie jaar heeft Toet Toet Auto's Ruimtestation van VTech gewonnen. 

Volgens de jury gebeurt er in dit ruimteschip heel veel en vormt het een goede stimulans voor de motoriek.

Bij de vier- en vijfjarigen is Co-de-Rups van Mattel het meest populair. Met deze rups leren kinderen spelenderwijs programmeren, oordeelt de jury. Het speelgoed is vooral geschikt voor kleintjes die zich graag bezighouden met technische zaken.

Stratego Pirates (Jumbo) scoort het hoogst in de groep van zes en zeven jaar. Volgens de jury zitten er in dit spannende spel veel verrassende elementen en is het ook nog geschikt voor volwassenen.

Knikkers

Verder doet Potion Explosion (999 Games) het het best bij de acht- en negenjarigen. ''Een heel rijk spel waarbij 'getoverd' wordt met knikkers'', zegt de jury. ''Knikkers zijn altijd leuk voor kinderen. Een spel dat goed met de ouders samen gespeeld kan worden.''

De monstertruck Nikko Peugeot 2008 DKR, volgens de beoordelaars een 'racemonster', is de winnaar bij kinderen van tien en elf en tot slot eindigt Escape Room The Game (Identity Games) in de laatste categorie, twaalf plus, op de eerste plek.

De uitslag is gebaseerd op de stemmen van de consument en uiteindelijk heeft een vakjury de winnaars bepaald. In elke categorie waren vijf kanshebbers.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie