Van de 27 relschoppers die worden gezocht na twee thuiswedstrijden van De Graafschap, hebben zich er afgelopen week veertien gemeld.

De politie had van alle verdachten de gezichten 'geblurd' op internet gezet met het verzoek zich op het bureau te melden.

Woensdag worden de gezichten van de dertien verdachten die zich dan nog niet hebben gemeld, herkenbaar in beeld gebracht. De mannen worden allemaal verdacht van openlijke geweldpleging in en rond Doetinchem.

Van de mensen die zich hebben gemeld, worden er negen verdacht van betrokkenheid bij ongeregeldheden op 22 mei tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Vijf zouden zich hebben misdragen bij rellen op 8 mei toen De Graafschap tegen Ajax speelde.

Go Ahead

Na het promotie-degradatieduel tussen De Graafschap en Go Ahead gingen supporters het veld op en sloegen spelers van Go Ahead. Er was niet alleen op de grasmat wangedrag: buiten het stadion werden vijftien mannen aangehouden, voor onder meer openlijke geweldpleging, belediging en het gooien van vuurwerk.

Tijdens de eerdere rellen, op 8 mei, zorgde vooral een grote groep Ajax-supporters voor problemen. Ze waren met de trein naar Doetinchem gekomen. ME en politie moesten charges uitvoeren. Drie politiemensen en twee politiepaarden liepen verwondingen op.