Wegens vorst en mist is de ochtendspits dinsdag drukker dan normaal. Rond 10.00 uur stonden er rond de 25 files met een totale lengte van ruim 100 kilometer. De ergste drukte is inmiddels voorbij.

Na een kettingbotsing werd een deel van de Coentunnel richting Den Haag afgesloten. Daar had het verkeer rond Zaandam veel last van.

Het verkeer tussen Diemen en Alkmaar op de A9 stond vast na een ongeluk. De weg is inmiddels wel weer vrij.

Ook op de A12 van Utrecht richting Den Haag een ongeval. Vier auto's botsten hier op elkaar, waarna er twee rijstroken werden afgesloten.

Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege lokaal dichte mistbanken en een zeer plaatselijke kans op gladheid. De mist komt vooral voor in de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland en Overijssel. Naar verwachting verdwijnt de mist halverwege de ochtend.

Drukke ochtendspits door mist en lokale gladheid
45
Drukke ochtendspits door mist en lokale gladheid

Natte sneeuw

Volgens Weeronline heeft het maandagnacht en dinsdagochtend voor het eerst in dit seizoen gesneeuwd. In Friesland en Groningen waren er meldingen van natte sneeuw. 

In de nacht en ochtend vroor het ook in een groot deel van het land. De laagste temperatuur is gemeten in Eelde. Daar vroor het 4,4 graden. Dinsdagnacht gaat het opnieuw op de meeste plaatsen een paar graden vriezen.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie