Een moeder uit Oosterhout heeft haar 17-jarige zoon aangegeven toen ze op videosite Dumpert.nl een filmpje zag waarop hij dronken een andere jongen een klap geeft en wegrent.

In het filmpje, dat door een vriend van de jongen online is gezet, belaagt de tiener een andere jongen die op straat loopt. Hij maakt volgens de politie opmerkingen over de vermeende seksuele geaardheid van het slachtoffer. Daarna slaat de zoon de jongen hard op zijn hoofd.

De vrouw vond de beelden zo "afstotelijk" dat zij de politie belde. In eerste instantie probeerde zij haar zoon te benaderen om over het incident te praten, maar hij reageerde niet.

De politie heeft de jongen aangehouden. Ook de filmer die de beelden online plaatste, een 20-jarige man uit Breda, is aangehouden.

Urineren

De mishandeling vond vermoedelijk plaats op donderdagavond 3 november in Breda. De politie probeert in contact te komen met het slachtoffer, in de hoop dat hij zijn verhaal wil doen.

De mannen worden ook verdacht van vandalisme en urineren in het openbaar. Deze vergrijpen zijn vastgelegd door camera’s in het centrum van Breda.