Nederland krijgt vanaf maandag te maken met winterse temperaturen. Door koude lucht vanuit Scandinavië gaat het kwik flink naar beneden en kan het 's nachts gaan vriezen.

Maandag wordt het al een koude herfstdag, meldt Weeronline. De zon gaat in de middag af en toe schijnen, maar buien gepaard met zachte hagel en een koude noordoostenwind zorgen voor onaangenaam weer.

Dinsdag begint met vorst, de temperatuur ligt in de nacht tussen het vriespunt en -5 of -6 graden Celsius op plekken met brede opklaringen. Op de meeste plaatsen wordt het droog, maar ook hier is zachte hagel en natte sneeuw mogelijk.

Limburg

Ook woensdagochtend kan het een beetje sneeuwen. In de Limburgse Heuvels, op de Veluwe en in Groningen blijft die sneeuw mogelijk even liggen. Dinsdag en woensdag wordt het maar zo’n 3 tot 6 graden Celsius.

Vanaf donderdag verdrijft een zachte lucht vanaf de Noordzee de koude lucht uit ons land. Een periode met winters weer vroeg in het najaar hebben we sinds 2003 niet meer meegemaakt. Normaal is het ruim 10 graden Celsius begin november.