De politie heeft vrijdag een tweede verdachte aangehouden die betrokken zou zijn bij de liquidatie van Chahid Yakhlaf (27) in Kerkdriel. De man is aangehouden in de Penitiaire Inrichting in Alphen aan de Rijn.

Het gaat om een 26-jarige man uit Rotterdam.

Dinsdag hield de politie al een 22-jarige man uit Amsterdam aan op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Yakhlaf (27) op 31 december 2015 in Kerkdriel. Yakhlaf was een bekende van de politie.

Naar aanleiding van de twee aanhoudingen, zijn er diverse doorzoekingen verricht in panden te Purmerend, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Hierbij werden onder andere peilbakens aangetroffen. Deze peilbakens kunnen worden gebruikt om voertuigen of andere objecten op afstand te volgen en te lokaliseren. De aangetroffen peilbakens zullen door experts worden onderzocht.

Camping

De crimineel uit Weesp werd tijdens oud en nieuw van korte afstand onder vuur genomen met een automatisch wapen terwijl hij met zijn auto (foto) het terrein van de camping waar hij verbleef verliet. De twee andere inzittenden van de auto, onder wie de broer van het slachtoffer, raakten hierbij lichtgewond.

Yakhlaf zou een vertrouweling zijn geweest van Gwenette Martha. Hij was op 22 mei 2014 met Martha een shoarmazaak in Amstelveen uitgelopen toen Martha werd geliquideerd. Yakhlaf overleefde eerder een aanslag op zijn leven.