Ferdy Roet, de oprichter van Loterijverlies, heeft zich donderdagochtend misdragen in de rechtbank in Alkmaar. Hij gaf de advocaat van de tegenpartij (boze Loterijverlies-deelnemers) een duw en riep ''Ik maak je kapot". 

Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank gezegd.

De politie is erbij gehaald. Die heeft alle partijen gehoord. Daarna is de behandeling van de zaak hervat en zit Roet gewoon in de zaal, aldus de woordvoerster van de rechtbank. De politie bevestigt dat er niemand is aangehouden. De aangevallen advocaat, Hendrik Jan Bos, gaat aangifte doen.

De zaak is een nieuwe poging van Roet om de rechtbank te wraken. De rechters zouden niet integer zijn, aldus zijn stichting Loterijverlies. Die stichting probeert al jaren een schadevergoeding te krijgen van de Staatsloterij, voor deelnemers die zich misleid voelen door reclamecampagnes waarin de loterij de winkansen overdreef.

Trekking

Tot 2008 trok de Staatsloterij winnaars uit alle beschikbare loten, ook uit lotnummers die niet waren verkocht. Een prijs die viel op een niet-verkocht lot, kon niet worden uitgekeerd.

Inmiddels trekt de loterij alleen winnaars uit verkochte loten. Loterijverlies vindt dat de Staatsloterij duidelijker had moeten aangeven wat de spelregels waren. De rechter ging hier niet in mee.

Roet zelf is ook verwikkeld geraakt in allerlei schandalen. Zo zou hij miljoenen van de stichting hebben weggesluisd naar eigen rekeningen. Afgelopen zomer werd hij door de rechtbank Alkmaar geschorst als bestuurslid.